Im going away

Hejsan svejsan!

Just nu sitter jag och käkar choklad.. de är ju så svårt att motstå när de har choklad och godis i hemmet hela tiden (typiskt amerikanskt) men också Australienskt. Det är såååå gott!!!

Michael fick för sig att gå och nörda hos blackis med azpet.. spela fifa10 of course! Vi som har en hel del och göra idag för att vi ska till farmen. Vi måste handla mat, packa, städa ut bilen osv.. vet inte hur han tänker. Men då tänkte jag gå ut och springa och sen kan jag laga lite pankakor innan vi åker. Vi drar vid 17 18 ngn gång oc börjar jobba dagen efter.

Jag tar med mig kameran den här gången så ni får lite bilder på hur jag har det.


En bild från solnedgången i Mornington!

PS JAG BLIR TILLBAKA OM 1 VECKA TILL 2 VECKOR.
Puss hej!


back to farmertown!!

Hejsan alla goa!

Nu ar jag hemma igen i (australien forstass) jag har namligen vart i yarra valley igen och plockat korsbar. Det gar bara battre och battre for mig. For varje lasa man fyller sa far man 9 dollar och 10 dollar ar 60 kr sa resten far ni rakna ut.. jag jobbar precis som jag vill.. bor dar med backpackers fran frankrike tyskland canda.. perfa blandning sager jag bara! De ar jatte trevliga och jag har fatt en massa vanner.

En kvall sa fyllde Julian en kille som ar fransk ar och vi fick mat och kaka och drack ol det var jattekul och trevligt. Har aldrig skrattat sa mkt som da nar vi diskuterade vad vi gjorde mot korsbarstraden, men det far ni hora en annan gang.

Iaf! Jag plockar ca 12 buckets nu varje dag och det ar ca 120 dollar om dagen o da jobbar jag bara 6 timmar typ sa det ar helt ok.. men de andra som jobbat langre kan fa upp till 30 buckets vilket ar 300dollar.. sjukt bra!! kan ju bli rik pa detta haha!

Det ar en hgel del kemikalier pa tradet vilket gor att handerna spricker upp och att ansiktet blir torrt.. ar helt sonderbrand just nu. Det maste vara det anda som ar det negativa annars har jag det sjukt bra! Jag glomde kameran dit men tar med mig den denna gang sa far ni se bilder nasta gang om mitt korsbarsplockadeliv! haha.

Jag ar kvar till mandag sen aker jag tillbaka och jobbar resten av veckan.. maste ju ha rad med visumet i februari.. partner visa.

Just nu nar jag kom hem sa vart det inte sa mkt hem utan jag och Michaerl akte direkt till Tim och drack lite ol med nagra kompisar men vi ska inte ga ut for vi vill spara cash! Imorgon ska jag och Michael pa nan sexboe typ.. har inte riktigt fattat vad det ar.. men ngn slags marknad for typ alla.. och har alla sjuka saker i och shower typ. Det ar kant att ga pa har.. men ska inte saga for mkt eftersom jag inte vet vad jag forvantar mig.. sa jag bloggar im orgon igen!

Pusspuss!!

back to yarra valley!

Hejsan!

Har egentligen inte tid att blogga men tankte bara beratta lite om vad jags ka gora nu.

Sokte jobb igar det gick bra, mest matstallen typ sommarjobb.. ska ringa ett sushistalle idag och fraga om jobb eller intervjuv. Imorgon bar det av till Yarra valley igen.. back to hilliebillytown! Maste kana ihop lite pengar medans jag inte har ett normalt jobb sa jagska plocka lite korsbar i nagra dagar.. jag bloggar igen nar jag kommer tillbaka kan bli en dag till en vecka beroende pa om jag far jobb eller Michael som soker till att bli elektriker far ngn som vill hjalpa honom att bli en.
For man maste ha ngn som lar honom att bli elektriker i 4 ar tror jag det var innan han kan jobba sjalv.

Jaja Michael ska norda ping pong ikvall med jellyman och jag drar nog ut och springer istallet.. trottnat pa pingis for han har det har hemma och tvingar mig spela det hela tiden!

PS fick nyss hora att det ska bli stort ovader och jattestorm OCH JAG SKA SOVA I ETT TALT, jag bloggar nasta gang om jag fortfarande lever!!

Pusspuss allihopa och tack for gratulationer!

Min födelsedag!

Hejsan!

och tack allihopa som har grattat mig på födelsedagen.
Jag har haft en jättebra födelsedag här. Av Michael fick jag parfymen jag ville ha från Marc and jacobs plus ett par rosa tofflor jag ville ha, av hans syster och Matt fick jag ett silver fotledsmycke och min favoritchoklad här i Australien black forrest som har godis i, mums!! Av hans mamma och pappa fick jag duschcream, lotion och en skrubbhanduk från body shop.

Jag och Michael var och käkade på en restaurang som heter soy, super god kines mat! Sen när vi kom hem så hade de en tårta och ljus som jag blåste ut.. Michael försökte sitt bästa att sjunga jag må och leva på svenska och sedan tog de det på engelska, haha!
Skulle se twilight new moon den kvällen också men vi såg den dagen innan för jag kunde inte vänta och jag säger bara en sak BEST MOVIE EVER!!


 



I annat fall så tänker jag gå och söka jobb idag eftersom mitt CV är klart men medans jag väntar på svar så tror jag att jag ska plocka lite körsbär för att få ihop lite pengar. Jag behöver ju en hel del sen när jag ska ansöka om de facto partner visum som kostar 15 000.. Michael ska betala hälften. Men måste jobba en hel del för att få ihop alla pengar. Men det kommer gå bra.
PUSS HEJ!


En kombination med Michael och fifa

Hej!

Måste bara lägga in en bild på Michael när han försöker vara seriös. Han ville att jag skulle ta ett nära fotto på honom så han kunde lägga in den på sitt spel fifa 10 så en spelare kommer se ut som honom. HAHA säger jag bara.. jag försöker få honom att skratta, so damn cute!



ciao!


hamnen

Hejsan!

Vaknade upp ca 5 på morgonen av att Michaels mobil ringde, det var hans chef så han var tvungen att jobba. Jag sov ut och tittade sedan på filmen wildchild som var sådär.. för barnslig. Nu ska jag äta en macka och sen ska jag ut och ta en snabb spring runda.. det är storm just nu, och då menar jag blåsväder inte regn. Men får fajtas mot vinden.

Sen kommer nog Michael hem helt trött men ska försöka tvinga honom att åka till frankston shopping center.. men får se. det är ju fredag idag och då är dte öppet till 21. Något kommer vi göra ikväll iaf.
Var på stranden igår och klättrade i bergen typ.. hittade en egen liten strand som vi kallade vår strand haha.



På denna bild står jag vid hamnen där folk sitter och fiskar och hoppar från bryggan, jättefint ställe.

PS försöker fixa min jäkla design på bloggen men det tar sådan tid, men det ska bli en mer passande design till bloggen.

PUSS!


CV och ett skrackmoment

Hejsan!

Har inte skrivit pa nagra dagar nu eftersom jag har vart upptagen med att dra till beachen hela tiden osv. Jag ska soka jobb har i Mornington, vi ska fixa mitt CV idag och sen ska jag soka. Behover en hel del pengar eftersom jag ska ansoka om de facto relationship visum.; det innebar att jag maste ha bevis att vi har vart tillsamans i 1 ar.. 20 bilder pa oss, nar vi betalat med samma kort, medelanden fran facebook och ett brev fran vanner och mamma och pappa som sager att vi vart tillsamans. Han kommer alltsa sponsra mig in i landet.
Nar jag fatt visumet sa kan jag leva som en normal Australiensk har, jobba som en och ha samma rattigheter.. Det enda som kommer handa ar att jag maste ga igenom test pa att vi fortfarande tillsamans och de kommer knacka pa dorren och kolla om jag fortfarande har. Later valdigt komplicerat men jag och Michael har mer en koll pa laget.

kommentera om det ar nagot ni undrar eller inte forstar i texten ovanfor sa ska jag forklara battre.

Just nu skriver jag pa dennna data och da kan jag inte lagga in nagra bilder.. men skriver ett till inlagg i kvall dar ni far nan bild och normala bokstaver, haah.

Forresten maste beratta att igar natt sa akte jag och Michael bil for att vi skulle skynda oss att kopa brod oc mjolk innan det stangde.. vi hade oppna fonster pa bilen, vi stod stilla med bilen.. jag sag nagot kralande pa fonsterkanten och skrek till Michael STAANG FONSTRET!!  och hoppa nastan i knat pa honom.. vi borjade aka bilen och nar vi kom hem och fortfarande satt i bilen sa sag vi samma kralande djur pa fonster rutan, det var en gigantiskt SPINDEL!!! jag hatar spindlar, iaf har i Australien dar alla ar typ dodliga. Spindeln var ca 8 cm lang och var jatte acklig. Michael var ju sjuk som vanligt och borjade peta pa den nar den satt pa bilen, men han ar ju knapp! Javla Australienare alltsa!

jajja Jag har borjar tappa min svenska lite sadar i stavningen.. men det far duga. Kommer med ett nytt medelande ikvall. Puss

FIRE IN MELBOURNE!

Hej nu är det första dagen på många jag vaknat upp med moln på himlen. Så vad ska jag göra idag då? Jag ska ut och springa ikväll när dte blir lite svalare, sen på dagen så får man väl hitta på något, måste tjata på Michael att sluta spela fifa 10 som han är helt besatt av! gosh..

För 2 dagar sedan var jag på beachen med zack, Sarah, Jed och Michael. De satt ju typ och drack medans jag inte riktigt förstod grejjen med att dricka en massa när man är på en strand, jag dricker hellre vatten som är mycket godare i hettan. Vi såg över havet att det brann på andra sidan hörde sedan dagen efter att det var en stor brand rätt nära här som de inte har fått kontroll på och det är ju lite scaaary. Ni ska få en bild på det.. hoppas det inte kommer brinna för nära här nästa gång för jag vill inte brinna upp!

 

Zack är på sidan av bilden, vi satt och diskuterade om det. När jag kom hem så försökte Michaels pappa skrämma mig med elden som var i närheten.. tror han tycker om att skrämmas.


GRATTIS PÅ FARSDAG!

Grattis på fars dag pappa! Hoppas du får en jättebra dag!
Jag har ett kort till dig i mitt rum, ligger vid bordet.. mamma får leta efter det.

.. i annat fall, så plockade jag körsbär idag och det var det tråkigaste jag vart med om, 36 gradit varmt, giftiga spindlar, ont i nacken.. och JAG ÄR INGEN PARIS HILTON.. som Michael brukar säga.. vem som helst skulle dö om man gör detta. Världens allergi får jag också. Ska ha möte snart med the goverment, så jag kanske inte kjommer behöva jobba.. men får se. Är ledig till Söndag nu för körsbären måste växa lite mer.

Puss hej nu ska jag gå och dö i soffan!!

spearfishing

Här kommer en bild på Michael och vår vän Tim "beefy" och Travis "batman"när vi var och spearfishing.. jaa de har rätt annorlunda nicknames här, ni ska bara höra resten av alla andras nicknames, mig kallar de saswosh eller Sandy. Åter till spear fishing, det är när man har ett spjut och skjuter det på fiskar under vattnet. Just då var vi på klipporna och solade lite.


PS glömde berätta en händelse igår! Vi kunde inte sova i Michaels rum för att en giftig spindelmamma födde en miljon av giftiga bebisar på vårt tag .. de var överallt!! så vi la en spray bomb i rummet som dödar varenda djur där inne så gick vi och sov i extra sovrummet istället.

sunset

Hejsan!

Imorgon åker jag och plockar körsbär outback i yarra villey så jag kommer inte kunna vara vid datan så mycket.. men kommer antligen tillbaka.. plus att jag tar med mig datan dit. Hur som helst så löser det sig.

Det har vart strålande väder varje dag och jag blir bara brunare och brunare och det blir ju bara snyggare och snyggare till min rosa bikini som jag köpt.

Igår så tvingade jag Michael att gå och kolla på solnedgången vilket var mysigt och lagom varmt.


Outback Australia fruitpicking

Idag så var jag runt och letade fruktplockar jobb utanför melbourne, fullt med sparris ställen. Men eftersom det var slut for säsong så kunde jag ju inte börja jobba där. På måndag åker vi istället till hillbilly outback Australien till ett berg och ska plocka bär och jordgubbar osv där.
Kommer nog bli en rolig upplevelse, kommer träffa mycket intressant folk. Hoppas bara att jag lär mig passa in eftersom jag har lite svårt att strunta i hur jag ser ut och gå i fula kläder, haha!

Idag när vi var och letade jobb på sparris ställen så försökte jag se så mycket som möjligt ut som en fruitpicking hillbilly, Michael klagade ju förstås.. Förstår inte varför eftersom jag hade håret i hästsvans med fläta, ett vitt linne och ett par army jaaa juste ARMY shorts.. vad var det för fel på det liksom?...
.. Men efter vi gick efter vägen så började äckliga gubbar ropa efter en.. det fick mig att tänka att linnet jag hade var ju faktiskt v ringat och shortsen var ju faktiskt hotpants shorts, jag får försöka bättre nästa gång för man vill ju inte ha massa äckliga gubbar efter sig..
Hah kan inte se mig själv hillbilly style, detta kommer fan inte funka.. rosa, hmm kan man ha rosa kläder fortfarande.. oh gosh wish me luck!

Förresten på lördag ska jag på Kayleigh och Matts förlovningsfest, det är ju en sådan stor grej här men det kommer bli kul. Måste gå och spela lite playstation nu, YES älskar playstation indiana jones lego game!
Detta är en bild på hur det ser ut att plocka vindruvor. Man får akta sig för spindlar och ormar, vilket det finns mycket av här. Bilder kommer från min kamera snart håll ut..

Pusshej!

Horseracing mornington

Hejsan!


Nu har jag min egna dator att blogga lite ifrån. Jag tänkte lägga in 2 bilder från när jag var på häst tävlingarna, de var såhär de såg ut när vi kollade på hästar springa.. och då menar jag varenda kotte av dem såg ut så:






Alla var ju superfina tycker jag, i mitt fall fick man ta på sig den mest finaste klänningen man hade mer åt "dressy" hållet. Jag såg väl rätt OK ut, men en hatt vart det ju inte för det var ju min första gång jag var på ett sådant event. Väldigt kul att man vann iaf! Detta ska göras om flera gånger.


First days in Aussi

Hejsan!

har inte skrivit pa nagra dagar nu pga fullt uupp med horse racing. Dom har i ca 4-5 dagar hastcup dagar da man bettar pa hastar. Jag bettade 2 ganger och vann 2 ganger, ganska kul eftersom Michael har aldrig vunnit i sitt liv, o han har bettat manga ganger. jag bettade ca 30 spann o vann 310 kr o andra gangen 50 spann o vann 150kr.

De har dagarna innebar att alla dricker konstant och det kanske inte ar den basta ideen for mig eftersom jag fortfarande inte vant mig vid tiden.. har somnat tidigt varje dag och dricka pa det sa somnar man ju bara tidigare, men jag har forsokt halla mig vaken. Jag ska visa er en bild hur folket sag ut pa sadana har dagar nar jag har min egna data. For jag hatar den har!!
Juste vi var pa middag hos Stillbo och hans tjej Leine och kakade kott spelade guitar hero och drack breezer.

Berattar mer sen nar jag har tid maste soka fruktplockar jobb nu, det suger!

RSS 2.0